Kevät kilpailu

Talkootehtävät

Tehtävät ovat helppoja: vaativat pitkää pinnaa ja taitoa pysyä hiljaa. Ole paikalla hyvissä ajoin (n.15min ennen sovittua aikaa). Kun tulet tapahtumaan talkoihin ilmoittaudu talkoopaikallasi tai kilpailun johtajalle, jotta tiedetään sinun tulleen paikalle ja näin vältytään turhalta paniikilta.

Edellinen opastaa seuraavan alkuun. Lisää infoa etukäteen saat talkoovastaavalta.

Kilpailevien luistelijoiden vanhemmille:

 • Kuulutus / Musiikki
  Huolehtivat kilpailun kuulutuksesta, sekä soittaa kilpailijoiden musiikin kilpailun ja mahdollisten harjoitusten aikana. CD laitetaan laitteeseen valmiiksi heti, kun edellinen levy on poistettu ja suljetaan pause-näppäimellä. Musiikki laitetaan päälle (pause/play) heti, kun luistelija on valmiina aloitusasennossa.
 • Kellotus / Porttivahti
  Kellotuksessa jokainen kilpailusuoritus kellotetaan ajanottokellolla. Kellottajat ovat tuomareiden läheisyydessä ja mittaavat kilpailijan suorituksen keston (ei musiikin pituutta), ilmoittavat ylituomarille jos kesto poikkeaa sääntöjenmukaisesta ajasta. Ajanottajat ilmoittavat sovitulla tavalla ohjelman puolivälin (ISU-arviointi) tekniselle henkilölle.
  Porttivahti tarkistaa että oikeat luistelijat ovat oikeaan aikaan jäällä ja avaa/sulkee kaukalon oven. Koko verryttelyryhmä päästetään samanaikaisesti jäälle. Verryttelyryhmä päästetään jäälle kun kuuluttuja sanoo: ”tässä verryttelyryhmässä luistelevat”. Seuraavan luistelijan saa päästä jäälle kun edellinen on kiittänyt.
 • Catering
  Huolehtii että tuomareille ja pisteenlaskijoilla on kahvit + sämpylät sekä mahdollinen ruokailu. Muista täydennys kisojen aikana.
 • Arpajaiset
 • Vohvelinpaisto
 • Videointi
  Kuvaa luistelijoiden kilpailusuorituksen arvostelun tueksi. Jalat on aina näyttävä ja mielellään tietysti koko luistelija.
 • Rakentaminen / Purkaminen
  Ennen tapahtumaa (erikseen mainittuna ajankohtana) siirtävät tuomarinpöydät, tuolit yms. paikoilleen. Sekä kahvion, arvonnan sekä vohvelinpaiston tarvitsemat kalusteet. Tapahtuman jälkeen sama tehdään päinvastaisessa järjestyksessä purku-urakkana.

Luistelijoille:

 • Lappuhenkilöt
  Keräävät tuomareilta arvostelulaput ja toimittavat ne tulospalveluun. Lapputyttöjen pitää muistaa olla hiljaa luistelun aikana ja toimittaa paperit reippaasti ja viivyttelemättä.